Greenbot

Greenbot is de veelzijdige alleskunner

Greenbot is de eerste zelfrijdende machine die speciaal is ontwikkeld voor alle professionals in de groene sector. Professionals die te maken hebben met bewerkingen die regelmatig herhaald moeten worden. Dat kan variëren van werkzaamheden voor de fruitteelt, tuinbouw en akkerbouw tot werkzaamheden in de communale sector. Deze onbemande tractor kan bovendien worden ingezet aan de waterkant of in wegbermen. Het is een investering die op elk terrein het hoogste rendement oplevert.

Smal- en breedspoor

Vooraan bevindt zich een Cat I hefinrichting die maximaal 750 kg kan tillen. De Cat II hef achterop tilt maximaal 1.500 kg. De machine wordt geleverd met een breedte van 1,3 meter of 1,8 meter. De bodemvrijheid bedraagt 35 centimeter. Door toepassing van hogere banden kan dit nog verder verhoogd worden. De machine is uitgerust met een betrouwbare Perkins/FPT motor. De vierwielbesturing zorgt voor maximale wendbaarheid.

De zelfrijdende tractor is een uitvinding van Precision Makers. De machine is gebouwd in samenwerking met Conver. De bedrijven maken onderdeel uit van de Dutch Power Company. Tot de groep behoren ook Herder, Roberine en Votex.

Meer presteren met minder inspanning

Met Greenbot kunnen de meest uiteenlopende werkzaamheden volledig onbemand uitgevoerd worden. De zelfrijder kan 24 uur per dag maaien, zaaien, ploegen of bemesten.

Eenvoudige bediening

De software is gebruiksvriendelijk, veilig en betrouwbaar. De machine kan autonoom werken op basis van ‘teach & play back’. Bij bepaalde werkzaamheden kan Greenbot volledig zelfstandig zijn route en werkzaamheden plannen.

Korte terugverdientijd

Deze innovatie maakt dure mankracht overbodig. Minder onderdelen zorgt bovendien voor minder onderhoudskosten. U heeft minder afschrijving door het tijdloze design en lagere brandstofkosten omdat de robot de perfecte instelling kiest.

Onbemande tractor die autonoom werkzaamheden verricht precisielandbouw pl
Greenbot Precision Makers GPS precisielandbouw pl onbemande tractor groene sector autonoom werkzaamheden verrichten veelzijdige alleskunner